Friptura de porc
- Pulpa de porc se curata, se spala si se zvanta;
- Se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper;
- Se aseaza intr-un vas termorezistent, se adauga apa, 2-3 catei de usturoi, 2 frunze de dafin, cimbru si se acopera cu o folie de aluminiu;
- Se introduce in cuptorul incins in prealabil si se mentine la 200-240°C timp de 100-120 minute, pana cand carnea este patrunsa, frageda; din cand in cand, se adauga apa in tava, daca este nevoie;
- Cand este gata, se poate lua folia de aluminiu si se mai poate tine 10-15 minute in cuptor, pentru a se rumeni friptura.

 

Sugestie de prezentare / Mod de servire: Se poate servi alaturi de varza calita, cartofi la cuptor sau alte garnituri.

Peste la cuptor
- Pestii se curata, se spala bine si se zvanta
- Fiecare peste se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper
- Se aseaza pe o folie de aluminiu iar deasupra fiecarui peste se pun felii de lamaie, ardei rosu, rosie si patrunjel verde tocat marunt;
- Pestii se impacheteaza fiecare in folie de aluminiu, se pun intr-un vas termorezistent si se introduc in cuptorul incins in prealabil;
- Se coc la 190-200°C timp de 20 minute, pana cand sunt bine patrunsi, moi.

 

Sugestie de prezentare / Mod de servire: Se pot servi alaturi de o salata de cruditati.

Pulpe de pui cu cartofi
- Pulpele de pui se curata si se spala bine; se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aseaza intr-o tava;
- Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati potrivite; se pun intr-un castron, se ung cu ulei si se condimenteaza dupa gust, amestecand bine; se aseaza in tava, langa pulpe;
- Se toarna apa, se pun 3-4 catei de usturoi, 2 frunze de dafin, boia de ardei si cateva fire de rozmarin;
- Se introduc in cuptorul incins in prealabil si se mentin la 190-210°C timp de 60-70 minute, pana cand pulpele sunt facute iar cartofii sunt moi;
- Optional, se mai pot tine la cuptor inca 10-15 minute, crescand temperatura la 240°C pentru a se rumeni frumos pulpele.

 

Sugestie de prezentare / Mod de servire: Se pot servi alaturi de o salata de cruditati sau muraturi asortate.