Punerea corecta in functiune se realizeaza astfel: Cuptorul se aseaza pe o suprafata orizontala si se racordeaza prin stut direct la un cos de fum clasic sau la un burlan de 1,5…2 metri. La partea inferioara a cuptorului se fixeaza ansamblu arzator, dupa care se aprinde focul in dreptul gaurii de ardere , prin intermediul tubului de tiraj. Se urmareste gradatia indicatorului de temperatura, cu care este prevazuta usa de acces , pana la temperatura optima indicata in instructiunile de utilizare.

DESCARCA INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE
Instructiuni de utilizare

Inainte cu 10-15 minute de introducerea materialului de copt, se deschide sertarul de la cenusa si se aprinde focul dupa care se pun lemne astfel incat acul care indica temperatura sa ajunga la 200 de grade C. Dupa atingerea acestei temperaturi, se inchide sertarul de la cenusa, si se introduce materialul de copt, temperatura mentinandu-se functie de materialui ce trebuie copt. Dupa atingerea temperaturii, este bine sa se inchida usa sertarului de tiraj ( cenusa) pentru ca focul sa arda incet, altfel ar putea sa arda materialul de copt in partea de jos, iar pe foc sa se puna tot timpul, pe toata perioada de coacere, mai mult sau mai putin, in functie de temperatura dorita.

Daca se doreste montarea cuptorului in afara gospodariei, acesta trebuie protejat de ploi si ninsori. Se va evita scurgerea apei provenita de la ploaie sau ninsoare in interiorul cosului de fum (acest lucru ar putea scurta viata cuptorului). Datorita faptului ca are o structura simpla, Cuptorul Bunica ocupa un spatiu mic si i se poate schimba usor locul de amplasare sau pozitia.

IMPORTANT!

-Urmariti in permanenta temperatura cuptorului, deoarece acesta se incalzeste repede si poate da peste cap acul ce indica temperatura.
-Pentru prima folosire a cuptorului, se face foc in arzator si se lasa usa de la cuptor deschisa 2-3 cm, pana se elimina fumul care se degaja prin arderea uleiului de pe tabla, dupa care se inchide usa si pentru coacere se urmaresc instructiunile de mai sus.
-Sub arzatorul cu lemne, sau in preajma lui, la minimum o distanta de 2 metri de cuptor, sa nu se pastreze materiale inflamabile.
-Evitati supraincalzirea cuptorului la mai mult de 300 grade C, sau sa-l lasati nesupravegheat, dand peste cap acul indicator, cuptorul este cald in aproximativ 10 minute.
-Nu lasati copiii nesupravegheati in preajma cuptorului in timpul functionarii acestuia.
-Se recomanda sa folositi manusi lungi de bucatarie pana la cot, pentru a va proteja mainile de cuptorul incins.
-Evitati sa deschideti usa de la arzator cand acesta este in functiune,manipulati arzatorul daca este cazul, dar in mod special usa acestuia cu un carlig, astfel evitand pericolul de arsuri.
-Nu folositi ca si material combustibil altul decat lemn sau rumegus.
-Produs protejat prin brevet de inventie.

Interzisa reproducerea lui!




© 2012 Cuptorul Bunica, Romania.